««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001103
Sångglädje i Globen

Helgen 20-22 oktober blev en oförglömlig upplevelse för de körsångare från Kinnekulleområdet som begivit sig till Globen i Stockholm. Tillsammans med 3000 andra sångare från hela Sverige sjöng de för en publik på runt 12 000 personer. Med på scen var bl a Jan Malmsjö och Lill Lindfors, två rutinerade artister med stor scennärvaro och förmåga att beröra sin publik även på en så stor arena som Globen.

Kjell Lönnå var ensam dirigent för den mångtusenhövdade kören och lyckades få igång denna stora röstmassa, vilket kräver en del ledartalanger. Flest applåder fick framförandet av "Sommaren 2000" ...en passande komposition för sex tusen händer. Kanske något för de lokala körerna att ta upp på repertoaren.

Att deltaga i en jättesatsning som Globenkonserten kräver självfallet en del förberedelser. Förutom övningar på hemmaplan övade koristerna fem timmar tillsammans dagen före konserten, förutom sedvanlig uppsjungning. -Till slut sjunger man av bara farten, var en av kommentarerna.

Syftet med Globen-konserten var att samla in pengar till angelägna hjälpinsatser. Publiktillströmningen resulterade glädjande nog i 750 000:- till Läkare utan gränser.

Från Göteneområdet deltog 19 körsångare, varav hälften från Forshems pastorat. Nu stundar nya uppgifter för Kinnekullekören, härnäst blir det julsånger på Hellekis säteri 11-12 november.

Helena Schön
Forshems pastorat

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -