««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001031
Behåll Kinnekullegården

Nu höjs röster från Kinnekulleborna om att kommunen inte skall sälja Kinnekullegården utan försöka hitta någon som kan driva restaurangen vidare, eller fundera på andra möjligheter.

Vad en försäljning skulle kunna innebära i framtiden är ytterst osäkert, och det vore inte speciellt lyckat om Kinnekullegården stängdes för allmänheten, det skulle minska turisttillströmmingen ytterligare till toppen av Kullen.

Det finns säkert många idéer om vad man skulle kunna utnyttja Kinnekullegården till, exempelvis så vore det kanske idé att åter flytta hit Turistbyrån, och här vore naturligtvis den självklara platsen för den permanenta Kinnekulleutställningen som skulle anordnas.

Från början var det ju meningen att denna utställning om Kinnekulles kultur, miljö, natur och geologi skulle vara inhyst i "Porten till Kinnekulle", när sen detta projekt lades på is så började man leta efter nya lokaler, men den före detta turistbyrålokalen i Kinnekullegården ansågs inte passa för ändamålet, och någon annan lokal lyckades man tydligen inte finna.

Istället fanns idéer om att ordna en enklare utomhusutställning under tak uppe vid Kinnekullegården, men inte heller det har skett, och det finns nu stor risk att de 1,5 miljonerna man fått av regionen för detta ändamål är i farozonen, då kravet var att en utställning skulle anordnas under detta år, det är nu bara två månader kvar.

Nu finns ju då chansen att dessa pengar kan komma till användning om man bestämmer sig för att behålla Kinnekullegården och åter ta sig en allvarlig funderare på om ändå inte Kinnekullegården på toppen av Kinnekulle vore den bästa platsen för en permanent utställning som handlar om just Kinnekulle.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -