««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001029
"Klingande Kulle" i radio

Under ett år har Musik i Väst drivit ett projekt kallat "Klingande Kulle", man har haft en mängd olika aktiviteter runt Kinnekulle under sommaren och allt har haft med ljud att göra i olika former.

  Konstnären Per-Uno Pettersson
Man har anordnat sagovandringar i Munkängen för de yngre, en "ljudodling" i det stora växthuset på Hellekis säteri, i Falkängen sattes ljudskulpturen WordTune upp som förmedlade ljud runt om i världen och ett ljudrum kallat "Zybofonen" inhystes i en av de gamla arbetarlägenheterna där man själv kunde frambringa olika ljud med hjälp av diverse anordningar.

Man har även sysslat med insamlandet av "utrotningshotade" ljud runt om Kinnekulle, dessa hade man funderingar på att L-märka, en ljudets motsvarighet till K-märkning.

På tisdag den 31 oktober klockan 11.00 startar en programserie i radio Kinnekulle som handlar om detta projekt, programledare blir två av dom som under sommaren höll i hel projektet, konstnären Per-Uno Pettersson och Sophia Alexandesson. Det kommer säkert att bli intressant att få ta del av de ljud man under sommaren samlat in på Kullen.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -