««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001020
Mer snö i backen

De senaste snöfattiga vintrarna har ställt till problem för Kinnekulle Alpina klubb, den utrustning man har för att tillverka konstsnö har inte räckt till för att kunna hålla slalombacken öppen mer än under kortare perioder.

Detta har i sin tur medfört att klubbens ekonomi inte är den allra bästa, och man dras med skulder på åtskilliga hundra tusen kronor till kommunen.

Men trots detta vill man nu göra en större satsning för att kunna få backen åkbar på kortare tid än det tar idag.

För att detta skall bli verklighet måste man gräva ut den befintliga dammen för att utöka vattenkapaciteten, byta ut de gamla vattenledningarna, skaffa en ny pumpstation och fler och effektivare snökanoner.

Om allt detta kan finansieras och genomföras är ännu ytterst oklart, men om det skulle bli av så kan man med den nya urrustningen lägga ett 40 centimeter tjockt snötäcke i backen på bara två dagar, i jämförelse med upp till fjorton dagar som det nu har tagit.

Tidigare års erfarenheter har visat att om man bara kan hålla backen öppen så strömmar skidåkarna till i stort antal, men intresset kanske har dalat en del de senaste åren då tillgängligheten har varit dålig.

Om en större och kostsam satsning genomförs så får man hoppas att backen kan hållas öppen en stor del av vintern så välbehövligt kapital kommer in till föreningen, annars är nog risken stor att man får ge upp verksamheten inom snar framtid.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -