««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001017
Hällekis kan andas ut - Skövde läggs ner

När Paroc för någon vecka sedan meddelade att man tänke minska antalet tjänstemän på fabrikerna i Hällekis, Skövde och Hässleholm med ca 50 man, samt aviserade ytterligare effektiviseringsåtgärder för att öka lönsamheten, spreds med all rätt en viss oro bland de anställda på fabrikerna.

Ryktena började genast komma igång, och man befarade det värsta, att en av fabrikerna skulle läggas ner eller åtminstone en av produktionslinjerna. För Hällekis del skulle en fabriksnedläggning bli ett hårt slag för samhället och på sikt stoppa vidare utveckling och expansion. Invånarna fick ett sådant besked i slutet av 1970-talet då Cementa beslutade att lägga ner sin fabrik i Hällekis, den gången hittade man en ersättningsindustri, att göra om den bedriften är knappast troligt.

Men idag klockan 16.00 stoppades driften tillfälligt på fabriken och alla samlades till ett informationsmöte. Koncernledningen hade nu offentliggjort sina framtida planer för Parocs fabriker i Sverige.

Det var nog många som andades ut när det meddelades att Hällekis skulle klara sig undan nedskärningar denna gången, jobben var räddade, och den senaste tidens oro började släppa.

Samtidigt gick nog tankarna och medlidandet till de ca 170 anställda på fabriken i Skövde som nu varslats om uppsägning då Linje 17 läggs ner. Detta innebär också att en del uppgifter kommer att flyttas över till fabrikerna i Hällekis och Hässleholm som då kommer att få utöka sin personalstyrka med 10-20 tjänster, förhandlingar angående detta kommer att hållas i slutet av denna månad.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -