««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001017
Mer klotter

För några veckor sedan roade sig någon med att klottra ner skolan i Hällekis, men det tycks inte ha varit en engångsföretelse, utan här och var i samhället har denna tvivelaktiga "utsmyckning" börjat dyka upp.

Ett plats i Hällekis har väl så gott som alltid genom åren prytts av diverse tveksamt nedklottrade ord och meningar, det åsyftade stället är viadukten på Industrivägen vid Falkängen.

Men det som förr klottrades här var blygsamt mot hur det ser ut i dag, förr skrevs det inne i viadukten, nu är allt nedsmetat med färg, och utgör ingen vacker syn för de som passerar.

Klotter kan man även se på elskåp, lite större elcentraler och även på fjärrvärmecentralen, och säkert på ett flertal andra platser runt om i samhället.

Ett nerklottrat samhälle är ingen bra reklam för bygden, det som redan är gjort måste bort, sen är det upp till samhället och dess invånare att försöka förhindra vidare skadegörelse, genom att avslöja vilka det är som ligger bakom klottrandet.

Ungdomligt oförstånd är väl den troliga orsaken till klottrandet, men om färgmarodören bor i Hällekis så är det än värre än om han skulle komma från en annan ort, "man brukar ju inte bita den hand som föder en".

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -