««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001016
Hällekisborna vill ha större gymnastikhall

Skolans gymnastiksal Vid den senaste politikerträffen i Hällekis framkom det ett önskemål om en utbyggnad av skolans gymnastikhall, detta fick kommunens representanter med sig för att gå vidare med.

Det är Hällekis IF som är den drivande kraften bakom detta för att få en utbyggnad till stånd, och man har varit i kontakt med de som nyttjar hallen t.ex. innebandylagen, tennisklubben och andra som utnyttjar hallen för motion, de är alla positiva till en utbyggnad.

Man har även talat med skolans rektor och med gymnastiklärarna, som är inne på samma linje, en utbyggnad är nog en förutsättning för att man skall kunna ha givande gymnastiklektioner i framtiden, i dag är man begränsad av hallens små mått, 10x16 meter.

Det önskemål man har är att den nuvarande gymnastikhallen byggs ut så att den stoleksmässigt kan rymma en innebandybana. En tillbyggnad skulle i så fall kunna ske ut mot Industrivägen.

Man kan även tänka sig att något företag går in och sponsrar utbyggnaden av hallen, och med tanke på att det finns en isoleringstillverkare på orten så kommer denna med all säkerhet att tillfrågas.

Det som nu närmast kommer att hända i denna fråga är att en kommitté skall bildas som aktivt kan verka för att en tillbyggnad av skolans gymnastikhall blir av.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -