««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001013
Höstmarknad i Götene

När man talar om att det skall bli markand i Götene så har de flest den inställningen att det kommer att bli dåligt väder. Och inte var det någon strålande höstdag som mötte gårdagens marknadsbesökare, men det blåste inte och framför allt så var det väldigt sparsamt med regn.

Sparsamt verkade det också vara med marknadesstånd, på flera ställen gapade det tomma hål längs markandsgatorna på torget, och på vissa ställen där de brukar hålla till fanns i år inga alls. De senaste årens vikande marknads trend höll i sig även denna dag.

Utbudet känner väl de flesta till vid detta laget, men det låg en klar övervikt åt klädes- och leksakshållet denna marknad, men naturligtvis fanns även de vanliga ingredienserna med spunnet socker, karameller, kryddor, prydnadsföremål i alla möjliga och omöjliga utföranden, former och färger.

De obligatoriska högröstade marknadskrämarna fanns även med denna gången, i år var det tydligen damsugarmunstycken som var på modet. Letade för en gångs skull efter korvknallen, han har ju tidigare inte gått att missa då hans röstresurser mer än väl brukar räcka till, men varken med syn eller hörsel lyckades jag finna honom under den tid jag var på höstmarknaden i Götene.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -