««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001009
O-ringen i farozonen

Karlsborgs kommun står som huvudarrangör för orienteringstävling O-ringen år 2002, med det ser nu ut som om man får avsäga sig detta arrangemang då grannkommunerna inte verkar vara intresserade av att gå in med det kapital som behövs för att tävlingen skall kunna genomföras.

Allt förberedelsearbete inför tävlingen har nu avbrutits, efter ett beslut av kommunstyrelsens arbetsutskott, nu är det sen fullmäktige som tar det sista och definitiva beslutet.

Svenska Orienteringsförbundet har informerats om detta beslut, och vid ett krismöte på lördagen beslutades att man skall göra allt för att tävlingen ska genomföras.

O-ringen kommer troligen att bli i Skaraborg ändå och man förslår nu att Axevalla hed skall bli centralort. Två av de fem etapperna kommer att genomföras i Brevik, söder om Karlsborg, som planerat. Förslag på nya etappområden är bl.a. Billingen och skogen norr om Skara sommarland nära Axevalla hed.

Förslaget kommer att presenteras idag för Svenska orienteringsförbundet, sen skall de olika arrangörsklubbarna i Skaraborg ha ett möte måndagen den 16 oktober

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -