««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  

000927
Skoluniform - ett alternativ

I Norge tas nu frågan upp om man skall införa skoluniform, detta har även förts på tal ett flertal gånger genom åren i Sverige, men mer än så har det inte blivit.

Men ett införande av skoluniform skulle säkert uppskattas av många föräldrar som inte har råd att hålla sin barn med det senaste i modeväg.

På 70-talet kan man nästan säga att det fanns en tendens till skoluniform då de flesta av dåtidens ungdomar bar jeans. Men sen kom märkeshysterin in i bilden, och priserna skenade även på detta plagg.

Ett införande av någon form av skoluniform skulle inte bara minska kostaden på barnen klädkonto utan även i en del fall minska mobbningen i skolorna som kan vara relaterat till klädseln.

Men att denna frågan inte tas på allvar kan bero på att de flesta låst fast sig vid den traditionella bilden av t.ex. den brittiska strikta skoluniformen. Men det torde vara relativt lätt att idag komponera en moderiktig och praktisk uniform med olika klädesplagg för de olika årstiderna som de flesta inte hade något emot att bära.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -