««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  

000926
Scouterna jubilerade i Götene

I lördags var det liv och rörelse i Götene centrum, anledningen till detta var att Scoutkåren i Götene firade sitt 75-års jubileum.

Det hade anordnats en mängd aktiviteter denna dagen, i Rådmarkska trädgården doftade det av grillat kött och dansbandstoner strömmade ur högtalarna. Scouterna hade redan kvällen innan slagit upp några vidsydd där de tillbringade den kyliga natten.

Över tusen personer deltog i festligheterna och avnjöt en grillad karré till lunch i det fria som Köttex serverade. Jack Danilessons orkester stod för musikunderhållningen och de som kände för det kunde gå en tipspromenad i Götene där man även lagt in en del praktisk moment som att pröva på att kasta livlina.

Utanför leksaksaffären hördes det musik från ett positiv, det kom från en gammal engelsk handvevad karusell, och för en tia kunde barnen få sig en ridtur på karusellens färggranna hästar.

Pysanden och stånkanden hördes även runt torget denna dag, det var Rubens Maskinhistoriska som med sina lokomobiler och gamla traktorer hade kommit på besök, detta väckte som vanligt intresse och nyfikenhet hos många besökare.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -