««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  

000905
Skara Shopping Center

Det är ingen dålig satsning som kommer att göras när det gäller att försöka få fart på den slumrande Köpstaden utanför Skara. Man börjar med att byta till ett käckare namn, Köpstaden blir nu Skara Shopping Center.

Den nuvarande ytan på 20 000 kvadratmeter skall utökas till 27 000, det kommer att bli ett modernt köpcentrum med mycket ljus och vita stilrena ytor.

Ägarna kommer att investera 130 miljoner kronor i denna om- och tillbyggnad, även handlarna kommer att bidra med åtskilliga miljoner.

Ett 60-tal butiker kommer att inrymmas i centret, och det lär bli en speciell modegata med ett 25-tal butiker. Redan den 1 november i år så öppnar lågpris livsmedelsbutiken Ultimat, och det sägs att det kan väntas rejält låga priser men med god kvalité.

Bakom den nuvarande leksaksaffären kommer det att byggas en ny bowlinghall på 3200 kvadratmeter, det kommer även att bli ett flertal matställen.

I dag finns det ett 60-tal anställda i olika butiker i Köpstaden, i framtiden kan man räkna med att det kommer att bli ca 200 nya jobb.

Man planerar byggstart i oktober i år och den 25 oktober 2001 så skall det nya Skara Shopping Center vara klart för invigning.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -