««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  

000831
Klart med utarrenderingen av Falkängen

Nu har det till slut blivit klart med vem som under de närmaste tio åren kommer att arrendera Falkängen i Hällekis. De nya arrendatorerna har både lokal anknytning och vana inom turistnäringen, vilket väl får ses som en stor fördel.

Det är krögaren i Forshems gästgiveri tillsammans med sin syster och far som har bildat bolaget Kinnekulle Turist & Konferens HB under vilket dom kommer att driva verksamheten i Falkängen, med start vid årsskiftet.

Man kommer att satsa mycket på konferensverksamheten och utöka samarbetet med andra turistintressen på Kinnekulle, vandrarhemmet och dess verksamhet kommer även att samordnas med hotell Postiljonen i Götene som drivs av fadern i familjen.

Caférörelsen i Falkängen kommer man troligen att arrendera ut till någon utomstående entreprenör som får sköta utvecklingen av den verksamheten.

Hantverkarna kommer att få fortsätta sin verksamhet som tidigare, vilket säkert uppskattas då de varit oroliga för hur det skall gå för deras del när en ny arrendator tillträdde.

Arrendekontraktet är på tio år och man betalar 150 000 kronor i hyra det första året, sen läggs 25 000 kronor på hyran under två år så man kommer upp till den hyran som sen skall gälla, 200 000 kronor.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -