««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  

000823
Många Kinnekulleturister i år

Under sommaren är det många turister som letat sig till Kinnekulle, nära på en fördubbling mot andra sommrar. Vädret har förstås haft en avgörande roll denna sommar, när det inte tilläts sol och bad har turisterna rest runt och besökt olika sevärdheter i stället, men butiksägarna har också gynnats av vädret och i många fall har omsättningen fördubblats under sommarens semesterperiod i jämförelse med andra vädermässigt bättre sommrar.

En av de största anledningarna till den utökade turismen är förstås Svenska kyrkans 1000-års jubileum i Husaby. Åtskilliga tusen kom till den stora festen och sen har besökarna strömmat till Husaby och Kinnekulle under hela sommaren.

Något annat som lockat hit turisterna är Jan Guillous böcker om tempelriddaren Arn Magnusson, många har läst hans böcker och har sen under sommaren passat på att besöka Skaraborg och de platser som omnämns i böckerna.

Det har även gått bra för köket Vin och Pimpinella på Hellekis säteri, många av de turister som besökt Kinnekulle har valt att äta där samt att besöka den fina parken, man har haft besöksrekord denna sommar.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -