««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  

000822
Matfestival i Skövde

Till helgen är det dags för årets upplaga av Matfestivalen i Skövde, det är den elfte festivalen i ordningen och det hela startade som ett Grill-SM 1989. Den har nu kommit att bli landets största renodlade matfestival.

När festivalen startar på fredag finns det 49 olika menyer att välja på, dessa är granskade och godkända av en referensgrupp, bland annat för att det inte skall förekomma liknande rätter på flera ställen, en kontroll av kvalitén har också gjorts.

Men det kommer inte bara att erbjudas mat på festivalen, det blir även en hel del underhållning, på lördagen gästas Matfestivalen av den populäre Lasse Berghagen och det kommer att dyka upp gycklare, riksspelmän, trollkarlar och diverse lokala band och förmågor under festivalens två dagar. På Sandtorget kommer det att sättas upp ett tivoli.

I år håller man öppet till 01.00, och det kommer att bli dans på torget både fredag och lördag kväll. För 110 kronor kan man köpa sig en Matfestivalshäfte, på det får man fyra matkuponger och deltager även i utlottning av fina priser.

Festivalen beräknas dra åtskilliga besökare, 80 000 stycken är ingen omöjlighet. Detta medför naturligtvis också att stadens butiker passar på att locka med en mängd bra erbjudande.

Invigningen av Matfestivalen sker klockan 15.00 på fredag av barn från Backsippans daghem.

Läs mer om festivalen på denna sidan: www.skaraborgonline.com/matfestival

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -