««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  

000822
Grumligt vatten i stenbrottet

Den lilla fiskesjö som finns i Cementas gamla stenbrott utanför Hällekis brukar vara ett populärt fiskeställe. I sjön finns det ädelfisk som man mot lösande av fiskekort kan pröva lyckan att fånga.

Vattnet i denna lilla sjö var till en början väldigt klart, men har med åren blivit allt grumligare och grumligare. Försök har gjorts med att lägga i ett antal halmbalar i sjön, vilket har visat sig effektivt på andra platser, men här verkar det inte ha gjort någon större nytta.

Att vattnet är grumligt gör i och för sig inte så mycket, men både fisk och kräftor från sjön har fått en bismak av mossa, vilket man nog måste försöka att åtgärda om man vill behålla fiskeentusiasterna.

En del menar att avrinningen från sjön är placerad på fel ställe, den finns nu på ett av de grundaste partierna i sjön istället borde den vara där sjön är som djupast. Vad som är anledningen till det dåliga vattnet kan man bara spekulera i, men någon expert på området kan säkert lösa problemet, men som vanligt så är det ju en fråga om pengar.

Området är annars fin iordning, en liten brygga har ju uppförts och en asfalterad vägbit som leder ner till den underlättar väsentligt för de som är rörelsehindrade att ta sig ner till sjökanten för att dra några firrar. Ett vindskydd har funnits några år i vilket man kan avnjuta sina nyfångade fiskar som man kan grilla på eldstaden utanför. Soptunnor och en toalett finns även i området, och det är relativt lätt att ta sig runt sjön i jakt på en bra fiske plats.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -