««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  

000817
Historisk satsning av Vara kommun

För att väcka liv i det historiska intresset och upplysa om historiska händelser i Vara kommun, har man nu sedan en tid tillbaka hållit på att spela in en film om historiskt intressanta händelser i Vara kommun.

Larvs tingsplats och Eskil lagman har en framträdande roll i filmen. Eskil gestaltas av Leif Olsson som ju har stor vana av dylika begivenheter, både som regissör, författare och skådespelare, man kan undra hur han hinner med alla de historiska spel som han varit engagerad i denna sommar. Helt klart är i alla fall att han i allra högsta grad hjälper till att lyfta fram och väcka liv i det bygdens historiska händelser.

Filmen kommer att bli runt 25 minuter lång, och man har tagit med de mest intressanta händelserna i historien inom Vara kommun. I november tror man att den skall vara klar för att sedan användas för att informera turister och även användas i skolorna.

Detta är ett synnerligen bra initiativ av Vara kommun att på detta vis dokumentera de historiska händelserna i bygden, kanske kan detta inspirera även andra kommuner att göra en dokumentär om sin historia.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -