««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  

000809
Utan bensin

Var kan man tanka bilen? Denna frågan får man då och då av besökande turister och andra i Hällekis. Men när det gäller påfyllnad av bensin så är samhället en vit fläck på kartan.

Så har det varit sedan Konsum för ett flertal år sedan lade ner sina bensinautomater, och nu får man åka en bit för att fylla sin tank. Störst problem är det för de som inte har någon bil och bara skall ha några liter till sin gräsklippare eller aktersnurra.

För några år sedan var det något på gång, en enkät och listor lades ut för att försöka utröna om det fanns kundunderlag för en ny bensinmack i samhället, men av detta blev inget, och sedan dess har inget mer hänt på den fronten.

Med tanke på invånarantalet i och runt samhället, besökande turister sommartid och då även de som kommer sjövägen så borde det finnas kundunderlag för uppsättande av en ny bensinstation, eller åtminstone en obemannad automatstation för sedlar och bensinkort.

Den stora frågan är bara om någon är beredd att satsa på att etablera något sådant i Hällekis, finns det bensinbolag som kan tänkas ha intresse av detta eller måste det till privata initiativ för att det åter skall bli möjligt att fylla sin bensintank i Hällekis.

Ha gärna åsikter om detta ämne och skriv några rader på Hällekis Kurirens "Klotterplank", en debatt om bensinens vara eller inte vara i Hällekis skadar inte. Vem vet, kanske sitter någon inne med en bra idé som går att förverkliga, eller har kontakter och vet hur man kan få något bensinbolag intresserat.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -