««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  

000731
Högsommarmarknad i Falkängen

Dagens högsommarmarknad i Falkängen gjorde verkligen skäl för namnet, solen lyste från en så gott som molnfri himmel och det var sommarvarmt att promenera på Falkängsgatan och titta på vad de ditresta knallarna hade att erbjuda. Och redan på förmiddagen var det mycket folk i rörelse.

Utbudet var varierande smycken, prydnadssaker, sylt och godis. Honung var nog den produkt som det fanns mest av och såldes i ett flertal stånd. I ett av de gamla uthusen doftade det härligt av nybakat bröd, det var tunnbrödsbagaren som höll till där, han har varit på alla marknader detta år och försäljningen brukar gå väldigt bra, och han får ofta jobba på högtryck då det brukar bildas kö av brödsugna besökare. I samma lokal håller även ostförsäljaren till, det är ju bra tajmat då man ofta vill ha sig en ostbit till det nybakta brödet, så de kompletterar varandra bra dessa två knallar.

Utanför ett av Falkängshusen såldes det finafågelbad, det var Veronique Sundberg från Mariestad som var skaparen av dessa "rabarberblad". Hon är ursprungligen från Holland men gifte sig med en svensk och flyttade hit. Hon är hemmafru och har som hobby att göra dessa fågelbad, av armerad betong. Denna dagen var det sjätte gången i år som hon var ute och visade upp sina alster för försäljning, det får inte bli för ofta säger hon, då det bara är en hobbyverksamhet. I de utställda fågelbaden ligger blommor, snäckor och glaspärlor, detta brukar dra till sig de passerande yngre barens uppmärksamhet, som gärna vill stanna till och titta på de "intressanta" sakerna.

På eftermiddagen anordnades det underhållning, en stor publik på ca 300 personer hade samlats till söndagens sång och musikunderhållning. Det var herrarna Paulsson och Djup som stod för dagens framträdande och de inledde sitt program med en för dagen väl vald sång "Nu är den sköna sommar" av Evert Taube. Sedan följde en rad av kända och av publiken uppskattade melodier, vilket märktes på applåderna. Programmet varade i ca en timma och avslutades Lapp-Lisas kända "Guldgrävarsången". Paulsson och Djup återkommer till Falkängen i slutet av augusti, och blir det lika mycket åhörare den gången så får man nog ordna mer sittplatser, för många fick stå denna gången, och då det är en övervägande äldre publik så är det nog önskvärt om det finns sittplatser till alla.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -