««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  

000730
HIF auktion i Hällekis

En mer passande dag för att hålla sin årliga auktion och loppmarknad på Hellehof i Hällekis kunde inte HIF ha valt, solen som knappt synts till på hela sommaren strålade från en stundtals blå himmel.

Loppmarknaden öppnade klockan 13.00 och de dignande borden med allehanda prylar stormades av de besökande i hopp om att finna något av värde. En och annan gjorde säkert något bra fynd, och om vissa saker uppstod vid något tillfälle mindre dispyter om vem som sett den först och således var den rättmätige köparen. När de "bästa" sakerna hade sålts så fanns det ändå mycket kvar, och för att bli av med så mycket som möjligt så reades de ut, man fick fylla en låda med så mycket saker man ville för 25 kronor.

Klockan två så startade själva auktionen, första utropet var en glassbox som gick för det facila priset av tio kronor. Sedan såldes det saker på löpande band, möbler, tv-apparater, gräsklippare, skidor, cyklar mm. Alla saker lyckades man dock inte bli av med, och de åkte i en container för att slängas vid auktionens slut.

Det som i år liksom tidigare år inbringar mest pengar på auktionen är de paket med isoleringsmaterial som Paroc (fd Rockwool) brukar skänka till HIF, och många har rest hit enkom för detta.

Under auktionens gång kunde man köpa sig en korv med bröd eller en fylld baugett om hungern satte in, en dricka eller en kopp kaffe gick även att inhandla för de som så önskade.

Sakerna till auktionen skänks av lokalbefolkningen, och man förundras över att man varje år lyckas leta fram en sådan mängd prylar ur källar- och vindsutrymmen, men på något sätt så får man ihop tillräckligt för att hålla denna auktion varje sommar.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -