««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  

000722
Dåligt sommarväder - inte för alla

De flesta är väl inte så värst nöjda med det väder vi har haft denna sommar, sol och bad är något som vi fått avstå ifrån, och man har istället fått inrikta sig på olika former av inomhusaktiviteter.

Men för några har denna sommaren varit helt perfekt, allergikerna som vanligtvis lider av höga pollenhalter har i år haft det relativt lindrigt, handlarna är säkert helnöjda då semesterfirarna spenderar sina pengar i affärerna då det inte finns mycket annat att hitta på, vissa har ökat sin omsättning med 100 procent mot en normal sommar.

Även för Polisen har nog sommaren varit skaplig, då det säkert förekommer mindre brott när vädrets makter beslutat sig för att inte släppa på sol och värme denna sommar.

Och då det inte blivit någon värme att tala om så har heller inte havsvattnet värmts upp, detta medför det positiva att inte algblomningen är direkt störande, men å andra sidan så är det inte många som badar så det har ju egentligen inte så stor betydelse.

Enligt meteorologerna så kan detta väder kanske hålla i sig hela sommaren, har det startat på detta viset så har det en tendens till att fortsätta. Men enligt tidigare erfarenheter så har det ju det senaste årtiondet varit det bästa sommarvädret under augusti månad, så de som väntar på sol och värme kanske inte har väntat förgäves, det finns fortfarande chans till att det skall bli några veckors sommar.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -