««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  

000717
Kinnekullebanan en av de mest olönsamma

Det ser mörkt ut för Kinnekullebanan, Rikstrafiken har via konsulter bildat sig en uppfattning om läget för 17 olönsamma järnvägslinjer i landet, Kinnekullebanan ligger trea från botten, och går ingen ljus framtid till mötes.

Men trots att konsulterna kom fram till att den är en av de mest olönsamma rekommenderade man inte att den skulle läggas ner, vilket kan ge en liten gnista av hopp.

Staten bidrar med 9 miljoner till Kinnekullebanan, det är dom pengarna som nu är i farozonen, men kanske kan dessa pengar införskaffas på annat håll, hur vet man inte idag.

Helt klart är i alla fall att banan kommer att vara igång fram till den sista juni nästa år, enligt ett avtal mellan BK Tåg och Västtrafik.

Hur Kinnekullebanan skall göras mer attraktiv och locka fler resenärer är det säkert många som funderar på dessa dagar, en idé vore kanske att titta lite närmare på Inlandsbanan, den lever ju vidare bl.a. med hjälp av det populära Inlandsbanekortet, som man kan resa i 14 dagar på längs med banan.

Det som sen lockar är de olika upplevelserna som man kan göra utefter färdvägen, olika upplevelsepaket har satts samman för att på ett smidigt sätt erbjuda tågresa och upplevelser och ev boende till en fast kostnad.

Något i denna stilen vore kanske något för Kinnekullebanan, det lär säkert gå att sätta samman ett antal bra och intressanta upplevelsepaket, då det finns mycket att erbjuda i den vägen i området.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -