««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  

000713
Regntunga skyar

Kullen ligger insvept i regntunga moln, regn, regn, regn och väderprognoserna för den närmaste framtiden ser inte heller så värst lovande ut. Badplatserna är öde och camparna lever en rätt blöt tillvaro på sina campingplatser, de sedvanliga grillkvällarna lyser med sin frånvaro och båtsemestrarna huttrar säkert nere i sina skansar.

Vi upplever nu den sämsta sommaren på åtskilliga årtionden, denna korta tid som vi väntat på i ett helt år ser ut att gå förlorad, sol och bad ser ut att förbli en dröm, en dröm som vi kanske får drömma ett år till innan den kanske uppfylls.

Visst finns det saker att hitta på och göra även när vädret inte är det bästa, men är det sommar vill man nog ha sol och värme i första hand. Sistaminutenresorna går åt som smör i solsken, och de priser som de brukar betinga har i år mer än fördubblats, men det stoppar inte de som ledsnat på den svenska sommaren och istället söker sig till soligare breddgrader i ett försök att rädda semestern och få lite färg på kroppen.

Förhoppningen står nu till den välkände tyske väderspåmannen, han utlovade redan tidigt att det skulle bli detta väder, men i mitten av juli skulle sommaren komma och det skall enligt honom bli temperaturer över det normala och fortsätta så långt in i augusti och kanske även i en del av september.

Vi får hoppas att han spått rätt, men för de som har tidig semester hjälper det föga, visst är det skönt när än värmen och solen än kommer, men uppskattas kanske inte lika mycket av dom som skall jobba. Det verkar som om sommaren 2000 är något som vi helst vill gömma, hoppas bara att den första sommaren detta nya årtusende inte bildar skola för de kommande.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -