Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden - uppdateras dagligen med färska nyheter

000610

Bråda dagar för 1000-års arrangörer

Scenen iordningställs
Nu är det bara dagar kvar till det stora 1000-års firandet i Husaby den 14 juni. Strax före klockan 14.00 drar den stora processionen med alla biskopar och övriga inbjudan genom samhället, på väg ner till den stora scenen.

Men innan vi kommer så långt skall alla arrangemang vara klara, och dt jobbas nu för fullt med att färdigställa allt i tid.

Olika tält skall resas för utställningar, servering, pressen, förråd mm, den stora scenen som bl.a. skall rymma den 300 man starka kören måste byggas.

Sil och Lundsbrunns idrottsföreningar kommer att ansvara för parkeringen på det fält som arrenderats för detta ändamål, och det blir mycket att göra då det väntas tusentals bilar.

Det är runt 5000 personer föranmälda till festligheterna, hur många som kommer utöver dessa kan man bara uppskatta, vädret kommer naturligtvis att vara en avgörande faktor, med är det sol och sommar så är det inte otroligt att det kommer att bli runt 10 000 besökare.

Helt klart är att det kommer att bli trångt på de små vägarna som ledet till Husaby, det är riktigt upplagt för trafikstockningar. De som bor i närheten av Husaby gör nog rätt i om dom lämnar bilen hemma och tar sig dit med cykel, det lär gå betydligt lättare.