Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden - uppdateras dagligen med färska nyheter

000608

Tala om dålig vägstandard

Att standarden på våra vägar är i mycket dåligt skick är väl ingen direkt nyhet, men det finns de som är värre än andra och knappt kan betecknas som väg.

Ett sådant skräckexempel är den lilla vägbit som sträcker sig från Hönsäters kapell till korsningen vid den gamla truckvägen. När denna så kallade väg fick något underhåll senast är det nog ingen som känner till, troligen har inte detta skett sen Cementa hade hand om underhållet, och nu är den knappt farbar längre.

Vägen har inte varit särskilt mycket använd tidigare, men detta år så har trafiken ökat markant, med anledning av att författaren, trädgårds kreatören och TV-kändisen från Gröna rum, Hannu Sarenström bor utefter denna väg. Många stannar till i Hällekis och frågar efter vart han bor, och blir då hänvisade till denna parodi till väg.

Skall vägen hållas öppen för allmän trafik så måste den ju naturligtvis underhållas, att skrapa vägen några gånger på året gör att den i alla fall blir åkbar och det medför ju bara ett minimum av underhållskostnad.