Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden - uppdateras dagligen med färska nyheter

000604

Musik på Bruket för 12 gången

Uppmarschen till Musik på Bruket
Lika mycket otur som Kinnekulleknallen har haft med dåligt väder år från år, lika mycket tur har Musik på Bruket i Falkängen haft med bra väder och strålande sol gång efter annan. Och i går var det inget undantag, solen strålade ner över alla besökarna som kommit för att lyssna en stunds till god musik.

Detta var den 12 gången som denna musikfestival arrangerades i Hällekis av Musikkåren och klockan 13.00 var det uppmarsch, efter fanbäraren kom drillflickorna följda av musikkårerna från Hällekis och Lidköping.
Många lyssnare denna dag
Väl framme vid scenen så spelade man upp det som blivit något av en signaturmelodi vid denna tillställning, det var marschen General Cederskiöld.

De bägge musikkårerna äntrade sen scenen och höll en konsert med blandade låtar från bägge kårernas repertoarer. sen följde musikjakten, en frågetävling där husbandet spelade och publiken fick chans att testa sina musikaliska kunskaper.

Visst nappar det - var gång.
För fjärde året i rad delade man sen ut "Musikstipendium i Stig Jonssons minne", det delas ut till någon av bygdens ungdomar, som uppmuntran för arbete i musikens tjänst. I år var det Johan Torstensson som fick mottaga stipendiechecken på 1500 kronor, som är en uppmuntran för hans musikaliska gärning och klarinettspel.

Det droppade in folk under hela dagen till arrangemanget och gissningsvis kan det ha rört sig om 500 besökare som mest.

På eftermiddagen svängde det till rejält, när Sundal rockorchestra
Johan får stipendie
Big City Stompers
spelade svängig rockmusik. Det 50 man starka bandet har meriter från spelningar med bl.a. Robert Wells och E-Type. Detta var ett lite modernare inslag än vad som brukar förekomma på Musik på Bruket, men säker lika uppskattat som allt annat som det bjöds på under denna dagen.

Vad vore detta arrangemang utan ett riktigt trad jazz band, i år kom dom från Åsens bruk och hette Big City Stompers, och de bjöd på en stunds svängig jazz musik.

Chokladhjulet var det full fart på
Som vanligt förekom det även en del kringaktiviteter, boll- och pilkastning, fiskedamm, lotterier och det sedvanliga chokladehjulet, som drog till sig en hel del spel- och godissugna besökare. Kände man för en fika så kunde man gå in i kafét en stund i lugn och ro, eller köpa och avnjuta det utanför i solgasset.

Under kvällen var det sen redovisning och prisutdelning på musikjaktstävlingen, som varit tidigare under dagen,
Fika i sin gamla
lägnehet, efter 40 år
även dragning av vinnarna på "Brukslotten" hölls under kvällstimmarna.

Mer musik blev det sen när Stonegate Street Band, en sextett från Lidköping, spelade upp låtar från förr och nu. Gårdagens dansmusik bjöd Källbärs storband på, och kvällen avslutades med dans på lövad loge till Chripells moderna coverband.