Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden - uppdateras dagligen med färska nyheter

000603

Åtgärder behövs i Hällekis hamn

Götene kommun har tidigare fått 65 000 kronor av Länsstyrelsen för att en renovering av den gamla fyren i Hällekis hamn skulle kunna genomföras, då den är i ett väldigt dåligt skick. Fyren som är en kulturskatt av riksintresse skall nu räddas till eftervärlden.

Dessa renoveringsarbeten skulle vara avslutade i maj detta år, men vad man kan se så har de ännu inte ens påbörjats. Under tiden så förfaller fyren allt mer, och ett gapande hål i träbeklädnaden syns på sidan in mot campingen, det har blivit allt större de senaste veckorna. Det kan nog vara hög tid nu att dessa renoveringsarbeten kommer igång inom det snaraste.

En annan åtgärd som behövs i Hällekis hamn är att man ser över själva strandlinjen vid badplatsen, dåligt har det varit tidigare år, men nu ser det ännu värre ut.

Mycket sand finns inte kvar utan det består mest av lera och sörja, en muddring och ny sand är ett måste. Det är ju synd att den annars så fina och trevliga campingplatsen måste dras med en sådan erbarmligt dålig badplats.

Att rätta till denna så att det blir en fin sandstrand kan inte knappast kosta någon förmögenhet för kommunen, och lär väl kunna passa bra in i det turistfrämjande projekt som man nu håller på med runt Kinnekulle.