Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden - uppdateras dagligen med färska nyheter

000602

Konst i parken

Invigningen
I går var det vernissage och invigning av konstutställningen i parken i Hellekis, ett femtiotal personer närvarande samt de utställande konstnärerna.

Strategiskt placerade på olika platser i parken träffar man på de olika konstverken. De material som använts är glas, keramik, trä och metall, allt i en smakfull blandning och skön konstnärlig formgivning.

Näckrosfat av Åsa Fällgren
Fram till i augusti kan man strosa runt i parken och njuta av den fina naturen och de utställda konstverken.

Några av de lokala konstnärer som ställer ut sina alster är, Nina Bergqvist - keramik, Åsa Fällgern - keramik, stengods, Ann Lönn - glas, Julius Petterson -smide och Martin Stenberg - trä.

Sedan ägarna öppnade parken för allmänheten så har den gjorts mer och mer tillgänglig för besökare, och olika projekt pågår hela tiden.

Vattenspel av Nina Bergqvist
Man hoppas att detta skall vara det första året i en lång rad av år då man kommer att bjuda på olika konstutställningar i trädgården på Hellekis.

Om man vill ha visning av trädgården så går det bra att beställa, men man måste vara minst 10 personer, kostnaden är 25 kr/person. På denna (info@hellekis.com) adressen kan du kontakta de ansvariga och beställa visning eller få svar på övriga frågor. Titta även in på Hellekis hemsida, www.hellekis.com, för att läsa mer om vad som erbjuds.

Bobble av Nina Bergqvist
Efter avslutat vandring i parken sitter det bra med en enklare måltid eller en kopp kaffe med dopp, detta finner du i direkt anslutning till trädgården hos Vin och Pimpinella, läs mer på deras egen hemsida under adressen www.vinopim.com.