Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden - uppdateras dagligen med färska nyheter

000602

Bygdens son ställer ut i Falkängen

Gustaf Hermansson, född och uppvuxen i Hällekis ställer under denna helg ut sina tavlor i Galleriet i Falkängen.

Gustaf Hermnsson Utställningen heter "En allvarlig lek i glada färger", han är en ung och nyfiken konstnär, som tycker om att experimentera med både teknik och motiv. Tavlorna har målats med akvarell, akryl, bläck och blyerts, ett och annat foto finns också med.

Gustaf är helt självlärd och har inte gått någon konstutbildning, men han har sen barndomen tyckt om att måla och det intresset har växt sig starkare med åren. Och enligt honom så lär man sig hela tiden mer ju mer man målar.

Att måla av olika motiv ligger inte för honom, då kan han lika gärna ta ett foto, motiven finns hela tiden i huvudet och det är därifrån han hämtar fram dom och med olika teknikers hjälp placerar dom på en duk.

Det är blandade motiv som Gustaf ställer ut, några av namnen på tavlorna är, Naturlig skönhet, Det fina folket, Livskamrat, De ljusskygga och Förbjuden värld.

Detta är första gången som han ställer ut offentligt, några visningar för mindre sällskap har dock förekommit då och då.

Han är en ung och modern konstnär, som kanske bryter lite mot det gammaldags hantverksmässiga i Falkängen, men hans fina tavlor passar alldeles utmärkt in på Galleriets väggar, och han har redan sålt en fjärdedel av utställningens tavlor.

Man kan inte låta bli att imponeras av hans unga och friska målningar, som ofta innehåller färgglada motiv, men även de enkla och enfärgade tavlorna är i många fall mycket tilltalande.

Om ni besöker Falkängen under helgen, så missa inte tillfället att se Gustaf Hermanssons utställning på Galleriet.