Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden - uppdateras dagligen med färska nyheter

000508

Hellekis Säteri - en oas på Kinnekulle

Hellekis säteri
På Kinnekulles västra sluttning ligger Hellekis säteri, gården har anor sen 1300-talet och har under de senaste åren blivit en av Kinnekulles största turistmagneter.

Butiken på Landet
Hellekis är ett väldigt populärt utflyktsmål, framför allt under vår och sommar, men drar även folk under de andra årstiderna, särskilt julmässan brukar vara välbesökt.

Trädgårdsbutiken
Ett besök på Hellekis bjuder på många fina upplevelser, bara att spatsera runt i parken är en njutning för ögat, i trädgårdsbutiken kan du ibland träffa på Hannu Sarenström eller någon som kan hjälpa till om du vill har råd angående växter och idéer till din trädgård.

En fika i det fria
Passa på och ta en fika i trädgårdskafét, eller avnjut någon kulinarisk läckerhet från Vin och Pimpinellas kök, som specialiserat sig på det ekologiska, närodlade och närproducerade, och har en uttalad grön inriktning.

Växter och konsthantverk
I växt- och konsthantverksbutiken kan du inhandla genuina konsthantverk som till stor del kommer från Kinnekulle, man säljer även växter som sedan länge funnits i Hellekis slottspark.

Del av den vackra trädgården
I Butiken på Landet som även ligger här, kan ni passa på att ekiperar er med kvalitetskläder från Norditalien, Österrike, England och Irland. Många av plaggen är specialdesignade för "Butiken på Landet" och allt andas enkelhet, klassisk stil och framförallt kvalitet.

Servering för livsnjutare
Efter ett besök på säteriet så är det bara till att konstatera att hit vill man tillbaka fler gånger, besöket är en njutning för både kropp och själ.

Redan nu, under en solig vårdag, så är parkeringen full med bilar (och det får plats en hel del) och man fäörstår nu
Läckerheter på fat
efter ett besök här vart de saknade turisterna på själva Kinnekulle taget vägen.

En sann plats för trädgårdsintresserade och livsnjutare, missa inte ett besök här om ni har vägarna förbi, ni kommer inte att ångra er.