000124

Carina bygger nytt restaurangkök

Sen Carina Thörn från Hällekis tog över den forna Tandläkarbostaden i samhället den 1:a december i fjol, så håller hon nu som bäst på med att förbereda ombyggnad till ett nytt restaurangkök.

Här kommer Carinas Kök att starta framöver
Carina kommer i första etappen att bygga klart det tillagningskök som erfordras för verksamheten, och hon håller nu som bäst på att kolla upp vad som behövs i fråga om materiel och tillstånd mm.

Miljö- och byggnadsnämndens representant Veonica Johansson har varit ute och inspekterat lokalerna och informerade om vad som krävs i fråga om ventilation mm och vilka föreskrifter som gäller.

Carina håller som bäst på med
ombyggnationen
Ombyggnationen är ännu bara i ett förstadie och det krävs mycket arbete innan hon kan starta sin verksamhet. Det första som måste till är en godkänd ventilationsanläggning, fettavskiljare och en grundskiss måste lämnas in till miljö- och byggnadsnämnden.

Restaurangköket är det som nu prioriteras i första hand, men Carina har även funderingar för hur verksamheten skall utvecklas i framtiden, men det gäller att ta ett steg i sänder.

Om allt går enligt planerna med ombyggnaden vad det gäller tillstånd, anskaffning av material samt själva arbetet, så kommer nog köket att stå klart för användning någon gång under maj - juni i år.