000121

Många kom till skolans 40-års jubileum

Förra lördagen (22/1) firade skolan i Hällekis sitt 40-års jubileum och man bjöd in allmänheten till öppet hus under förmiddagen.

Utställning i biblioteket
Utställning i biblioteket
Det dröjde inte länge efter skolan öppnat innan hela parkeringen var överfull med bilar, många fick parkera på vägen eller borta på Hönsäters parkering. Intresset för denna dagen var över förväntan, och det var många gamla skolelever som sökt sig tillbaka till sin skola för att se hur den ser ut idag och för att uppleva gamla minnen.

Elever och lärare hade anordnat diverse olika utställningar, det fanns gamla foton och tidningsartiklar, skolböcker, tidningar och leksaker från förr. Man kunde också besöka de olika klassrummen för att se hur de ser ut och fungerar idag, och de som gått här på 60 - 70 talet kände nog inte igen särskilt mycket från den tiden.

Läsning av tidningsartiklar och uppsatser
Läsning av tidningsartiklar och uppsatser
I ett av klassrummen hade man en utställning av fotografier på elever som gått på skolan genom åren, det fanns även uppsatser skrivna av forna elever, dessa blev flitigt lästa och framkallade många skratt. I samma sal höll även Sten Hermansson och skolans förre slöjdlärare Jonas Willson diabilds- och filmvisning, filmen var ett hopklipp av gamla filmer som Jonas tagit i början av 60-talet, och det var många som kände igen sig själva och kamrater på bilderna från den tiden.

Foton av forna elever och filmvisning
Foton av forna elever och filmvisning
Hela tiden strömmade det till nya besökare och stundtals så var det fullt i korridorer och klassrum, då kunde man söka sig upp till skolans matsal där man kunde köpa en fika för en tia och koppla av en stund.

Detta arrangemang uppskattades väldigt mycket av de besökande och det skapade lite av en familjär tillställning när alla gamla elever som kommit hit med sina familjer nu träffades på sin forna skola och kom i samspråk med varandra.