Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden - uppdateras dagligen med färska nyheter

000424

Våren är här

Man är inte riktigt förberedd när värmen slår till, här i Hälleks gjorde den det under påskhelgen och det var temperaturer upp emot 20 grader. Det blev att snabbt leta fram sommar kläderna för något annat var inte att tänka på när solen gassade som värst.

Naturen kommer nu att explodera i grönska om detta väder håller i sig några dagar, så det är inte omöjligt att träden kan vara gröna till första maj. Men man skall heller inte ta ut glädjen i förskott, det kan ännu bli en kall period, och denna värme kanske bara är en tillfällig nyck.

Passade i alla fall på att ta en liten promenad när vädret var som finast på påskafton, begav mig mer till sjön och gick längs med sjökanten från "Sôcke" till Kinnekulle Camping. Man kunde tro att det var en sommar eftermiddag istället för en dag i slutet av april, sjön såg inbjudande ut och trollingbåtarna åkte fram och tillbaka på den spegelblanka vattnet.

De ställen som under sommarkvällarna brukar vara belägrade av grillsugna personer stod nu öde, men blir kvällarna bara lite varmare så kommer korvdoften att spridas längs med Vänerns strand, och det är inte utan att man längtar till den tiden när man kan se solen gå ner borta vid Läckö slott, en varm sommarkväll.

På campingen rådde det full aktivitet, trots att det ännu är tidigt på säsongen så hade åtskilliga husvagnsägare med familjer hittat hit denna påsk. Och det var bara avsaknaden av badgäster som skvallrade om att det inte rörde sig om en helt vanlig sommarkväll.

Nu har man fått en försmak av vad som komma skall, man har längtat länge efter denna tiden, det känns helt underbart att vår och sommar är på väg, man kan slänga vinterkläderna och ikläda sig dom plagg man trivs bäst i, shorts och T-shirt.