Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden - uppdateras dagligen med färska nyheter

000417

Ingen Kinnekulleutställning på Kinnekulle

Götene kommun har fått 1.5 miljoner kronor i bidrag från regionen för att göra en utställning om Kinnekullebygden. Meningen var från början att denna utställning skulle vara knuten till "Porten till Kinnekulle", men då det projektet lades på is så har man nu letat andra lokaler.

Kinnekullegården
En plats som verkade vara rätt naturlig för en sådan utställning var lokalen i bottenplanet på Kinnekullegården. Turistbyrån som tidigare varit inhyst i denna lokal skall nu flytta ner till Husaby och då fanns det ju utrymme för en eventuell utställning.

Men politikerna i kommunstyrelsen gjorde ett besök i denna lokal och konstaterade att den inte dög till utställningslokal, så nu är risken stor att det inte kommer att bli någon utställning alls, och det regionala bidraget går förlorar då det endast gällde om en utställning anordnades under detta år.

Detta är ett hårt slag för turismen på Högkullen, utställningen kanske skulle ha bidragit till att den minskande turisttillströmingen åtminstone hade bromsats lite, men blir det nu ingen utställning så har Högkullen nästan inget kvar som drar turister.

Man kan tycka det är konstigt att man riskerar att förlora hela det regionala bidraget för att inte lokalen passade, det torde väl inte vara någon omöjlighet att modifiera lokalen i Kinnekullegården så pass mycket att man kunde anordna en utställning, bätter med en mindre utställning än ingen alls, man får trots allt se lite på vad man nu istället tappar i förlorade turister.