vecka 03 - 2000

Handikapp anpassad brygga i stenbrottet

Ädelfisket i den sjö som anlades i Cementas gamla stenbrott i Hällekis har blivit allt mer populärt de senaste åren. Men kanterna vid sjön är steniga och det är svårt för handikappade som vill komma dit och fiska.

Sjön i stenbrottet
Nu ansöker klubbarna som driver verksamheten bidrag och byggnadstillstånd från kommunen för att kunna bygga en handikapp anpassad brygga som skall underlätta för rullstolsbundna att ta sig ner till sjön och fiska.

Bryggan skall byggas på den norra sidan av sjön, den kommer att sträcka sig åtta meter utefter stranden och 2,5 meter ut i sjön. Man hoppas att bryggan skall vara klar till någon gång under försommaren.

Det är under sommaren som de flesta besökarna kommer till sjön för att försöka fiska upp de regnbågar som finns i där i, fiskeklubbarna sätter i nya fiskar var fjortonde dag under sommaren och vikten på fiskarna i sjön är varierande men det finns fisk upp till fem kilo.

När denna sjö i stenbrottet nämns så talas det just om "sjön i Cementas gamla stenbrott", det är kan tyckas lite märkligt att ingen ännu kommit på idén att ge den ett namn. En lösning på detta vore kanske att utlysa en namntävling där man kunde ha ett årskort för fiske i sjön som förstapris.