000229

Sommarspel i Husaby

Vägen till Husaby

Vägen till Husaby, sommarens stora teaterhändelse på Kinnekulle, spelas runt midsommar invid Husaby kyrka och borgruinen.

Leif Olson vid ett vikingaskepp
under ett besök på
muséet i Caen, Frankrike.
Det är nu sju år sedan Sagan om Husaby med stor framgång uppfördes vid biskopsborgens ruin. Då liksom nu är Leif Olson författare och regissör. Han kunde till första informationsträffen för några veckor sedan räkna in ett trettiotal intresserade. Åtskilligt flera vill vara med i spelet och repetitionera börjar i mars. "Helst ser jag att människor från bygden är med", säger Leif Olson, "från hela Kinnekullebygden, naturligtvis, från Götene, Hällekis och från kommunerna runt omkring".

Intresserade av att deltaga träffas nästa gång i Centrumhuset, Götene, onsdagen den 8 mars, kl 18.30. Sedan sker repetitionerna varannan vecka, på onsdagar och så småningom på fredagar och/eller lördagar.

Det finns således plats för många flera!

Spelet kommer att handla om när Sverige blev ett rike, runt tusentalet. Det var en tid som var så full av spänning och händelser att den mycket väl kan mäta sig med en thriller. Många historiska gestalter finns med. "Jag har god hjälp av Verner Lindbloms enorma kunskapsförråd",
Regissören Leif Olson
sätter upp nytt spel om Husaby
säger Leif Olson, vi har känt varandra och samarbetat i över 30 år. I spelet träder en mängd personligheter fram som på något sätt haft/har anknytning till kyrkan och bygden. Material finns det gott om. Kungar, drottningar, munkar, biskopar, traktens folk, besökande vetenskapsmän, allt ryms i spelet. Det blir musik och sång, och dans också. "Ett spel om vårt kristnande - om makt och intriger - om kärlek tro och hopp - om människan".

Intresserade kan komma till Centrumhuset den 8 mars kl 18.30,. Fortsatta repetitioner kanske kommer att hållas i Holmestad Bygdegård. Premiären beräknas till den 17 juni.

Leif Olson

Anmäl ditt intresse till Leif Olson, Holmestad Rättaregåreden 5, 533 91 GÖTENE, tel 0511-521 66, e-mail: leifol@hotmail.com