000221

Utbyggnad av fjärrvärmen i Hällekis

I sommar är det tänkt att fjärrvärmenätet i Hällekis skall byggas ut, skolan, Duvhagen och sjukhemmet, hyreshus och några villor utmed Stakesväg har sedan tidigare anslutit sig till fjärrvärmenätet.

Del av Vitsippsvägen
Nu står Blåsipps-, Vitsipps- och Slanthagsvägen i tur, det rör sig om 42 villor som har möjlighet att ansluta sig, för närvarande har 19 visat intresse.

Kostnaden för att ansluta sig till fjärrvärmenätet ligger runt 30-40 000 kronor, då man måste investera i en värmeväxlare. Detta pris är ungefär vad det kostar att sätta in en ny panna och man kan förmoda att de som är extra intresserade av att dra in fjärrvärme är de som har gamla pannor och som riskerar att få byta dom om några år.

Värmecentralen vid Hällesäter
De som nyligen har satt in ny panna och de som har elpannor kanske inte har lika stort intresse av detta. Möjligheten finns ju att ansluta sig senare, men det kommer förstås att kosta mer då.

Den årliga besparingen kan bli åtskilliga tusenlappar om man drar in fjärrvärme, då dagens oljepris har skjutit i höjden, och idag kostar en kubik olja 5079 kronor. Priset för fjärrvärmen ligger på 55 öre kilowatten och då ingår alla avgifter.