Svenskar låter aggressionen gå ut över sina mobiler

Vilka är de vanligast förekommande ”mobilolyckorna”? Den frågan ställde sig Siemens och bad 300 svenska mobiltelefonåterförsäljare redogöra för kundernas vanligaste olyckshistorier. Att klämma mobilen i för tajta jeans, använda mobiltelefonen vid kraftigt regn eller att slänga den i golvet vid vredesutbrott tillhör de vanligaste ”olyckshistorierna”. ”Vi märker att folk använder sina mobiler direkt efter att de kommer ut från duschen eller träningen, till och med ute i regnet”, säger Magnus Svensson, eftermarknadschef på ThePhoneHouse.

I samband med Siemens lansering av den stryk- och fukttåligare mobilen Siemens M65, genomförde företaget en undersökning om svenskarnas ”mobilolyckor”, det vill säga vad man vanligast rapporterade till återförsäljaren vid inlämning av en trasig mobil. Företaget tillfrågade 300 mobiltelefonförsäljare från norr till söder om kundernas vanligaste olyckshistorier.

- Enligt undersökningen är den allra vanligaste anledningen att en tekniskt fungerande mobil går sönder är helt enkelt att man tappar den i golvet. Att många däremot erkänner att de kastat mobilen i marken av ilska är kanske förvånande, men tydligen inte så ovanligt, säger Titti Hagenfeldt, marknadschef på Siemens.

De vanligaste ”mobilolyckorna” rangordnades av återförsäljarna enligt följande:

  1. Tappat mobiltelefonen i marken
  2. Klämt mobiltelefonen i fickan/tajta jeans
  3. Pratat i mobiltelefonen i regnet
  4. Slängt mobiltelefonen i marken i aggression
  5. Hunden/barnet fick tag i mobilen
  6. Tappat mobiltelefonen i toaletten
  7. Tappat mobiltelefonen i sjön
  8. Glömt mobilen på biltaket
  9. Svettats på mobiltelefonen vid fysiks träning
  10. Tappat mobiltelefonen i snön

- Vi märker att folk använder sina mobiler direkt efter att de kommer ut från duschen eller träningen, till och med ute i regnet. Det är inte att rekommendera om man har en vanlig mobil, säger Magnus Svensson, eftermarknadschef på ThePhoneHouse.

I dagarna ger sig Siemens ut på ”M65 Climatic Tour”. På plats simuleras fyra olika klimatzoner i glascontainrar och besökarna får bland annat ge sig in i snö, is och 30 gradig kyla, lera och 50 gradig värme, blåsande sand och vibrerande mark. I glascontainrarna får besökarna testa Siemens M65 och själva utmana de olika väderelementen, kanske med sina egna mobiltelefoner. Den som är med och tävlar har chans att vinna en resa till Peru.

Pressmeddelande från: Siemens
Artikeln publicerad: 041114


Copyright © Hällekis Kuriren, Lövängsvägen 15, SE-53374 Hällekis, SWEDEN
Phone: +46 (0)510 540 022, Fax: +46 (0)510 540 022, Mobile: +46 (0)70 208 43 52, Mail: info@hallekis.com