Artikeln publicerad: 091228
Bert vill göra om Medeltidens Värld till "Berts land"



Medeltidens Värld, som invigdes sommaren 2008 har inte nått de publikmässiga framgångar man hade hoppats på vilket har medfört att kommunen fått skjuta till allt mer och mer kapital. Men nu har Bert Karlsson blandat sig i leken och på kort tid skissat upp ett helt nytt koncept som skall få fart på anläggningen i Götene.

I förra veckan presenterade han det nya konceptet för kommunledningen och styrelsen för Medeltidens Värld. Berts land, som det är tänkt att kallas, skall bli ett lekland för barn. Bert vill radera det mesta som har med Arn att göra för att i stället satsa på bland andra barnboksfiguren Bert.

Idén är att göra om området till en upplevelsepark uppdelad i olika zoner med många helt nya unika lösningar. Äventyrsland för barn, turistbyrå, restaurang, upplevelseboende i spännande lantmiljö och en miniversion av Kinnekulle Ring för gokart.

Parken kommer att bli porten till Kinnekulle och minst lika bra som Skara Sommarland och lär dra ca 80 000 och 100 000 besökare redan första året, tror Bert.

Kommer man igång med byggnationen redan i januari så siktar man troligen på att öppna redan till midsommar.