Artikeln publicerad: 091226
Kinnekullebacken öppnade för säsongen



Det tillhör inte vanligheterna att Kinnekullebacken inviger säsongen redan på annandag jul men i år har väderförhållanden varit väldigt gynnsamma och en kombination av konstsnö och natursnö har möjliggjort detta tidiga öppnade.

Även om landsvägarna i Kinnekulleområdet inte var de allra bästa med tanke på snömängden som föll i natt så letade sig i alla fall drygt 100-talet åkare upp till premiäröppnandet för att susa ner för de vita vidderna.



Under natten till lördagen föll det ca 20 centimeter nysnö på Kinnekulle och med kallare väder i antågande som gör att snökanonerna kan producera mer konstsnö så hoppas Lars Eriksson, driftsansvarig för Kinnekullebacken, att man även kan öppna överbacken nästkommande helg.

Vägen över Kinnekulles topp är nu avstängd och de som framöver vill åka upp till Kinnekullegården hänvisas till vägen som går upp mellan Medelplana och Österplana.



Kinnekullebacken håller öppet 10.00 - 16.00 alla dagar under jullovet fram till och med söndagen den 10 januari. Hur öppettiderna blir efter det datumet kommer framöver att publiceras på Kinnekullebackens hemsida: www.kinnekullebacken.se