Artikeln publicerad: 091222
Gran Canaria decenniets populäraste resmål



Ett tryggt och säkert kort. Så kan Gran Canaria beskrivas med en kort mening. Med en årsmedeltemperatur på 22 grader och kring 24 grader när det är som kallast i Sverige placerar sig Gran Canaria på förstaplatsen när Ticket listar det gånga decenniets tio populäraste resmål. På plats två hamnar Turkiets Alanya och som trea ligger Greklands Kreta.

- Gran Canaria har under de senaste tio åren varit överlägset populärast. Många åker dit av tradition och tack vare det kompletta utbudet av hotell och aktiviteter passar destinationen för de allra flesta vilket gör att många åker tillsammans, säger Martin Durnik, kommunikationschef på Ticket. Att Alanya i Turkiet hamnar på plats två kan vi bland annat tacka den gynnsamma prisbilden och det breda utbudet av all-inclusive hotell för, fortsätter Martin.

00-talets två raketer Phuket i Thailand och Hurghada i Egypten finns också med på listan, där den förstnämnda hamnar på plats fem och Hurghada på plats åtta.

Förutom de klassiska semesterdestinationerna har Ticket också listat decenniets populäraste weekendresmål. Även där var förstaplatsvinnaren London överlägset populärast, följt av Paris och Barcelona. Anledningarna till Londons popularitet är flera:

- Pundet har under 00-talet varit relativt fördelaktigt mot kronan, vilket gjort att staden har blivit en populär shoppingdestination. London ligger också nära Sverige, och det är både enkelt och billigt att ta sig dit. Sedan så erbjuder staden allt från stjärnkrogar och fotboll i världsklass till världens bästa teaterscen, säger Martin

Decenniets tio-i-topp: soldestinationer

  1. Gran Canaria – Spanien
  2. Alanya – Turkiet
  3. Kreta – Grekland
  4. Mallorca – Spanien
  5. Phuket – Thailand
  6. Teneriffa – Spanien
  7. Cypern
  8. Hurghada – Egypten
  9. Rhodos – Grekland
  10. Sunny Beach - Bulgarien

Decenniets tio-i-topp: weekendresmål

  1. London – Storbritannien
  2. Paris – Frankrike
  3. Barcelona – Spanien
  4. Rom – Italien
  5. Prag – Tjeckien
  6. Budapest – Ungern
  7. Mallorca – Spanien
  8. Köpenhamn – Danmark
  9. Malaga – Spanien
  10. Nice - Frankrike

Pressmeddelande från: Ticket Travel Group AB