Artikeln publicerad: 091221
Skövdeföretag bygger exklusiva bostadsrättslägenheter i Härjedalen



Säljstart för liftnära Funäs Ski Lodge på Funäsdalsberget

Idag den 21 december är det säljstart för de första elva lägenheterna i Funäs Ski Lodge vid Röstberget på Funäsdalsberget, som Skövdeföretaget Skeppsviken Fastighets AB ska bygga. De exklusiva lägenheterna med ”ski in- ski out”-läge i direkt anslutning till byn Funäsdalen står klara för inflyttning vintern 2011.

– Vi har letat efter bra fjällprojekt i flera år utan att tidigare ha hittat rätt. Det känns fantastiskt roligt att Funäsdalsberget blir vårt startprojekt i fjällvärlden. Med de stora satsningar som har gjorts de senaste åren känns det som en klockren investering både för oss och för lägenhetsköparna, säger Martin Larsson, vd på Skeppsviken Fastighets AB med huvudkontor i Skövde.

Skeppsviken Fastighets AB arbetar med fastighetsförvaltning och projektutveckling för såväl den privata som kommersiella marknaden. Företaget driver bland annat stora projekt i Göteborg, Jönköping och Lidköping.

– Det är få skidanläggningar i Sverige som kan mäta sig med Funäsdalsberget när det gäller snösäkerhet och underhållande skidåkning för alla åldrar, därför är intresset för lägenheterna oerhört stort. Dessutom finns det lika mycket att göra i Funäsdalen på sommaren som på vintern och med den nya flyglinjen till Rörös i Norge finns det stora möjligheter för en året runt-lägenhet. Vi ser fram emot ett lönsamt projekt och om det blir så bra som vi tror, vill vi fortsätta att satsa på Funäsdalen, säger Martin Larsson.

För Funäsdalens Alpina är BRF Funäs 1 ett viktigt steg i den fortsatta satsningen på att utveckla anläggningen.
– Liftnära boende är oerhört viktigt i vår satsning så det känns skönt att de första lägenheterna i projektet nu kan börja säljas. Lägenheterna ligger bara en skön carvingsväng från backarna och med en fantastisk utsikt över både berget och Funäsdalssjön – en unik möjlighet för alla skidälskare, säger Kevin Kirk, vd för Funäsdalens Alpina AB.

Pressmeddelande från: Skeppsviken Fastighets AB