Artikeln publicerad: 091219
Planer på seniorvillor vid sjönära boende i Hällekis



Företaget Seniorer Hus & Hem AB i Lidköping har enligt uppgifter från deras hemsida (www.seniorvillor.se) planer på att uppföra sju stycken parhus (14 villalägenheter) i området ovanför småbåtshamnen i Hällekis, här finns även en idéskiss på hur det är tänkt att se ut.



Boendeytan i villalägenheterna är 90.0 kvm plus en inglasad uteplats på 17.2 kvm, värmeisolerat garage på 26.5 kvm samt värmeisolerat förråd på 10.6 kvm.

Det förs även en dialog med Hönsäters Båtklubb om möjligheten att öka antalet båtplatser för att på så sätt kunna erbjuda en båtplats till varje villalägenhet.

Pris är ännu inte fastställt men kommer troligen att ligga runt 1 800 000 kr, eventuellt inkl. båtplats, plus tomt- & anslutningsavgifter.

De Seniorvillor som man byggde i Lidköping (12 lägenheter) såldes slut på bara sex veckor.



Företaget har haft förhandlingar med Götene Kommun där man bl.a. har mottagit Optionsavtal för tomterna, detaljplanen är godkänd och bygglov kommer nu att sökas. Nu pågår kostnadsberäkningar och avsikten är att försäljning ska starta under januari månad med att intresserade köpare kan anmäla sitt intresse genom en intresseanmälan.

Får man tillräckligt antal köpare är avsikten att byggnation av samtliga Seniorvillor ska starta under våren 2010 och beräknas i så fall vara klart vid årsskiftet 2010/2011. Vilket husbyggnadsföretag som kommer att anlitas för att uppföra husen kommer att avgöras under januari.

Mäklarhuset i Lidköping kommer att sköta försäljningen av villalägenheterna.



Om det slår väl ut med denna satsning på Seniorvillor i Hällekis är det inte helt otänkbart att Seniorer Hus & Hem AB kommer att se över möjligheterna att uppföra fler bostadsområden i Hällekis, enligt Jan Hemberg, vd på Seniorer Hus och Hem AB.

Mer information om husen finns på: www.seniorvillor.se