Artikeln publicerad: 091217
Unikt störtlopp på Frösöns gator

  • 4000 kubikmeter snö. 300 åkare.
  • Ett unikt störtlopp genom gator och gränder.
  • Den 6 mars 2010 är Frösöstörten tillbaka.

Gustavsbergsbacken tar slut, skidorna korsar Vintervägen och glider vidare nerför branta Rosenhillsvägen, Frösöns villor svischar förbi, Nybovägen tar vid, skarp högersväng, in över Östbergsskolans parkering, trångt parti bakom fotbollsmålet, vidare ut i mjuk s-kurva ner mot Frösövägen, och där … målområdet vid Storsjöns strand.

Frösöstörten är något så unikt som en utförstävling som går genom gator och gränder, över skolgårdar och pulkabackar, från Frösöbergets topp ner till Storsjöns strand.

Den 6 mars, under Vinterfestivalen i Östersund, är det dags.

En gång tidigare har äventyret ägt rum. 1990 var Frösöstörten en annorlunda uppvisningstävling då den tidens stora passade på att gästa Östersund i samband med WC-tävlingar i Åre.

Frösöstörten modell 2010 är en folkfest för hela familjen där man kan delta i tävlingsklass, maskeradklass, företagsklass eller motionsklass. Att mingla runt i målområdet är ett nöje i sig.

För att bygga banan kommer det att krävas 4000 kubikmeter snö. Banan byggs med samma säkerhetskrav som en elittävling. Skyddsnäten (sk B-nät) är klassade för världscuptävlingar.

Vinnarna belönas med skidor tillverkade i glas. Liftkort i Åre och gratis deltagande i Skutskjutet lottas ut bland deltagarna.

Tävlingen har plats för 300 åkare. Första anmälningsdag är 7 januari.

Tävlingen arrangeras av Vinterfestivalen / Storsjöyran i samarbete med Östersund Frösö Slalomklubb. Vinterfestivalen genomförs av Storsjöyran på uppdrag av Östersunds kommun.

Mer om Frösöstörten och skisser på bansträckningen: www.vinterfestivalen.se

Pressmeddelande från: Storsjöyran Evenemang AB