Artikeln publicerad: 091217
Telia spår nytt rekord för SMS under jul och nyår



Vi kan med största sannolikhet förvänta oss ett sms-rekord på jul- och nyårsafton. Detta förutspår Telia efter att ha gått igenom trenden i sms-trafiken under året och även tillfrågat 2292 svenskar i ämnet.

Totalt cirka 23,76 miljoner sms kommer troligtvis att skickas på julafton och cirka 28,8 miljoner på nyårsafton. Förra årets rekord beräknas slås med hela 3,96 miljoner fler god jul-sms och 4,8 miljoner fler gott nytt år-sms. Så ser årets stora helger ut i mobilnäten enligt Telia. Tre av tio gävleborgare planerar att skicka tio eller fler God Jul-sms under juldagarna. Att sms:a sin julhälsing är idag dubbelt så populärt som att ringa och säga god jul.

- Sms:et är det nya julkortet. Punkt. Hela året använder vi oss av snabba personliga meddelanden och det finns ingen anledning att vi skulle ändra beteende bara för att det är en storhelg. I takt med att mobilernas kameror och skärmar blivit bättre, och att fler gör personliga mms-julkort på nätet, förväntas också antalet mms att öka med närmare 20 procent, säger Erik Hallberg på Telia, chef för Mobilitetstjänster.

SMS motverkar julstress?

Förutom att ett sms går fort att skriva och skicka verkar det också ha en annan fördel. Allt färre svenskar går till brevlådan då hela 33 procent av svenskarna aldrig skickar julkort, 32 procent av svenskarna känner sig stressad över att försöka hinna få iväg alla julkort innan jul.

Pressmeddelande från: TeliaSonera AB