Artikeln publicerad: 091217
GKF Frakt AB och XR Logistik AB, har tecknat ett nytt transportavtal med PAROC AB, värt 38 miljoner



Transportavtalet avser intransporter av sten till PAROC:s fabriker i Hässleholm, Hällekis och Skövde, med där tillhörande logistiklösningar. Avtalet gäller från och med den 1 januari 2010, och löper på tre år och beräknas uppgå till ca 38 MSEK under avtalsperioden. Avtalet är ett av de största transportuppdrag GKF Frakt AB och XR-Logistik AB har tecknat gemensamt. Avtalet med PAROC AB omfattar ett varuflöde på åtskilliga tusen ton årligen.

GKF Frakt AB är ett transport-maskin och logistik företag som har sitt säte och huvudkontor i Kristianstad, och med platskontor i Tomelilla och Karlskrona, Bolaget är ett helägt dotterbolag till DSV Miljö A/S. Företaget är verksamt inom Industri och Handel, Bygg, Anläggning och Miljö och Jordbruk.
Företaget omsätter ca: 480 MSEK och har sitt huvudsakliga arbetsområde i södra Sverige. GKF Frakt AB förfogar över ca: 330 fordon och maskiner. Företaget är kvalitet, miljö och arbetsmiljö certifierat, enligt ISO standard

XR Logistik är en ny aktör inom logistik-, miljö- och anläggningsbranschen. Det är en helt ny skapelse, men ändå inte...
Företaget har kunnat bildas tack vare ett samarbete mellan fyra väletablerade skaraborgska transportföretag: LBC Falköping, Transwest, Origo Transport & Logistik och dess gemensamägda Skaraborgs Transport med dotterbolag.
Samarbetet har nu resulterat i en fusion av dessa fyra företag - XR Logistik.

XR Logistik förfogar över 550 fordonsenheter och sysselsätter cirka 800 personer. Detta tillsammans med en omsättning på omkring 1 miljard kronor, gör att XR Logistik blir ett av de största företagen i Skaraborgsregionen.

Gemensamt för företagen är att man ständigt arbetar med att utveckla nya och alternativa transport- och logistik koncept, med syftet att producera konkurrenskraftiga och miljövänliga tjänster.

Pressmeddelande från: GKF Frakt AB