Artikeln publicerad: 091215
Begagnade julklappar allt mer accepterat



Varannan svensk kan tänka sig att köpa julklappar på Blocket, visar en undersökning bland svenskarna. Var tionde har redan köpt julklapp på Blocket.

- Typiska julklappar som konsertbiljetter, presentkort och TV-spel har de senaste veckorna klättrat på topplistan över de saker som säljs snabbast på Blocket, säger Blockets marknadschef Anna Björklund.

- Det har blivit allt mer accepterat att köpa och sälja begagnat. Många väljer att handla begagnat både av ekonomiska och miljömässiga skäl. Denna trend ser vi även när det gäller julklappsinköpen.

Julklappspengarna räcker betydligt längre om man väljer att köpa begagnat. En populär dator som Apples MacBook med ett nypris på 10 000 kronor kan köpas för halva priset på Blocket. En iPod Nano av senaste modell kan också fås för halva priset. Moderna carvingskidor från kända tillverkare kan man få för några hundralappar - nypriset är ofta en bra bit över tusenlappen.

Följande "julklappskategorier" är just nu i topp bland de saker som säljs snabbast på Blocket:

o Konsertbiljetter och evenemangsbiljetter
o Presentkort
o Mobiltelefoner
o TV-spel, PC-spel & Onlinespel
o Bärbara datorer
o GPS
o Leksaker
o MP3-spelare
o Vintersportutrustning

Undersökningen genomfördes bland ett representativt urval av svenska befolkningen i samarbete med Cint, ett svenskt företag som sköter onlineundersökningar. Julklappsundersökningen genomfördes 3 till 10 december 2009. 817 personer svarade på frågorna.

Pressmeddelande från: Blocket