Artikeln publicerad: 091214
Julfirande i Kinnekulle församling

Julpyssel. Marie Torvad, Agnes Rådmark och Linus Ryman Lexell förfärdigar prydnader och julgranssaker till julfirandet i Forshems församlingshem.


I år inbjuder församlingen till gemensamt julfirande i Forshems församlingshem. Under två timmar på julaftonen välkomnas alla och envar som vill dela julens gemenskap en stund.

Det är församlingens kantor Åsa Rådmark som har tagit initiativet till julfirandet och som också har entusiasmerat människor att vara med. Under två timmar kommer det att sjungas julsånger, intas jullunch, delas ut julklappar och lekas lekar. Självklart kommer också julevangeliet att läsas.

- Detta har jag drömt om ända sedan jag var liten! Just att få dela julens gemenskap i ett lite större sammanhang med vänner men även med okända människor som man inte har träffat förut. Julen innebär så många "måsten" som skall hinnas med, att man lätt tappar det som är viktigt. Då menar jag den där innerliga känslan att få dela undret som händer varje år, att Kristus kommer åter till oss i våra liv, som det lilla barnet, som föds i enkelhet i stallet.

Kyrkoherde Falkenberg kommer att delta i firandet tillsammans med sin familj som också hjälper till på alla möjliga sätt. Han instämmer i Åsas tankar och tillägger:
- Att uppleva julefrid och att känna den där julfriden i våra hjärtan och även att dela den med andra, det är vad julens budskap innebär i praktiken. Ett möte i det lilla och det enkla. Vi vänder oss till församlingsbor i alla åldrar, de som inte orkar med kraven, som av olika anledningar inte vill sitta hemma på julafton och de som kan tänka sig att göra något utöver det man brukar på julafton.

Julbordets goda har skänkts av gästgivaren Stefan med hustru Mia. Julklappar har sponsrats av bland andra Coop Nära i Hällekis och Corporate Express i Lidköping. Under julpysseldagen i församlingshemmet nyligen förfärdigades också en del julgåvor. Fredagen den 18:e är sista anmälningsdagen för julfirandet.

Pressmeddelande från: Kinnekulle Församling