Artikeln publicerad: 091209
Familjecentrum i Götene 10 år!

Den 7 december var det 10 år sedan portarna slog upp till Familjecentrum i Götene. Man startade som ett projekt i lokaler, som delades med dagbarnvårdarna på Prästkragens förskola. I januari 2002 flyttade man in i Blå Huset, fortfarande tillsammans med dagbarnvårdarna, eftersom avdelningen som använts behövdes för barnomsorg igen.

Efter denna flytt tappade man många familjer. Lokalen upplevdes som opraktisk och trång.

Dom som jobbade på Öppna förskolan saknade närheten till personalen på BVC och MVC och därför var lyckan stor när man fick komma in i de nuvarande lokaler i Centrumhuset.

Syftet med Familjecentrum är ju bland annat att skapa en mötesplats för föräldrar och barn och att genom samverkan med olika professioner ger en utökad service till barnfamiljerna i kommunen. Detta jobbar man ständigt på och därför startas nya grupper upp och läggs på is allt utifrån föräldrarnas önskemål och behov.

Besökssiffrorna i de olika grupperna talar för sig själva när det gäller behovet av en verksamhet och mötesplats som denna!

Torsdag den 10 december kommer samarbetet att firas mellan primärvården och kommunen på Familjecentrum med olika aktiviteter på Öppna förskolan, BVC och MVC.

Öppet hus mellan kl. 10.00-12.00 och alla som vill är välkomna att göra ett besök!

Program:

kl. 10.30 sjunger Maggie Andersson med barn och föräldrar på Öppna Förskolan

kl. 11.00 serveras korv och bröd på MVC.
ICA-Kvantum i Götene har sponsrat med detta!

kl. 11.30 har Nalledoktorn mottagning på BVC.
Alla barn som har sjuka gose-djur hemma kan ta med dem för undersökning hos vår BVC-sköterska! Under hela förmiddagen står kaffe, saft och bullar uppdukat på Öppna Förskolan.

Pressmeddelande från: Götene Kommun