Artikeln publicerad: 091208
Paroc håller inledningsanförande på EU-seminarium

Gabryjel Blom, truckförare på Paroc Hällekis, håller onsdagen den 9 december inledningsanförandet på det europeiska seminariet Creative Clash i Bryssel.

Under seminariet kommer Tillt Europe att presentera ett policyförslag till EU-kommissionen på hur kreativitet och innovation kan öka den globala kunskapsekonomin. Paroc har under de senaste två åren arbetat tillsammans med Tillt Sverige i olika typer av Airis-projekt för att öka sammanhållningen mellan avdelningar och människor i verksamheten.

Varje år väljer EU:s ministerråd ett område som särskilt ska uppmärksammas. 2009 är utsett till det europeiska året för kreativitet och innovation. Syftet är att tydliggöra vikten av kreativitet och innovation för utveckling, såväl för individer som för samhället i sin helhet.

Seminariet, Creative Clash, pågår i två dagar och ska fokusera på vikten av kreativitet och innovation. Konferensen startar med att Gabryjel Blom berättar om sina erfarenheter av att arbeta med kreativitet för att öka förståelsen mellan människor och avdelningar på Paroc i Hällekis.

– Jag tror att det är första gången som en arbetare får hålla inledningsanförandet och det ser jag som en stor framgång. I min värld är det viktigt att skapa förståelse och förtroende mellan de anställda och dem som bestämmer. Mycket av det vi gjorde i Hällekis gick ut på att skapa förståelse för varandras arbete och det tycker jag att vi gjorde bra, säger Gabryjel Blom, truckförare på Paroc Base-fabriken i Hällekis.

Lars Lindström, personalchef på Paroc, har arbetat aktivt med Airis-projekten på Paroc sedan starten och följer de olika projekten på nära håll. Han ser framstegen och gläds över det stora engagemanget.
– Vi på Paroc är mycket stolta över att Gabryjel får äran att öppna ett så viktigt och spännande EUseminarium som detta i Bryssel. Vi har alla arbetat hårt för att projekten med Airis ska bli så framgångsrika som möjligt och Gabryjel har varit en viktig del i det arbetet. Med hans engagemang och arbete i Airis-projekten är han en ypperlig talesman för både Paroc och Tillt.

Projektansvarig Tillt Europe, Pia Areblad, ser seminariet som en möjlighet att skapa förändringar.
– Det stora intresset från EU-kommissionen kan göra att våra förslag får stor betydelse, säger hon. Tillt är en av de drivande organisationerna under konferensen och kommer att visa många exempel på hur man praktiskt kan använda kreativitet för att öka samanhållningen och långsiktigt skapa bättre affärer. Ett exempel är Airis, ett projekt där en konstnär, skådespelare, musiker eller författare arbetar tillsammans med personalen på en arbetsplats för att utveckla organisationens arbetssätt.

Pressmeddelande från: Paroc AB